Circuit op Mettet - Jules Tacheny

Superbiker 2024

De grootste motorwedstrijd in België

Superbiker 2024

Supermotard is misschien een discipline is die in de VS is ontstaan, maar het is in een klein stadje in Namen waar het sinds 1987 bekendheid heeft gekregen. De legendarische Superbiker van Mettet is een wedstrijd waarin coureurs uit alle disciplines het tegen elkaar opnemen. De races worden gehouden op een niet-permanent straatcircuit met een cross gedeelte, dat zich rondom het Jules Tacheny Circuit bevindt.

Het originele concept is dat amateurrijders zich kunnen kwalificeren voor de finale naast sterren uit alle motorfietsdisciplines. In totaal strijden niet minder dan 420 deelnemers uit twintig verschillende landen tijdens dit onmisbare weekend.

De Superbiker trekt elk jaar meer dan 25.000 toeschouwers. Het succes is te danken aan de mix van opwindende races, freestyle demonstraties in de lucht en spectaculaire shows, en het niet te vergeten After Race Festival. Het gevarieerde programma is ontworpen om de hele familie te plezieren!

Het succes is er, want de Superbiker, gelanceerd in 1987 op het circuit van Mettet, is door de jaren heen uitgegroeid tot het grootste Supermoto-evenement ter wereld.

De Superbiker, die voor het eerst in 1987 op het circuit van Mettet werd gehouden, is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste Supermoto-evenement ter wereld.

Praktische info

  • Waar : Circuit Jules Tacheny – Mettet
  • Wanneer : 4-5-6 oktober 2024
  • Inschrijvingen :
  • Tickets : Tickets te koop via Ticketmaster en in alle Night & Day shops

 

Running Superbiker

Kom en ervaar de opwinding van de Superbiker van Mettet op een unieke manier door deel te nemen aan de Running van de Superbiker! Deze running vindt plaats op vrijdagavond, vlak voor het raceweekend, en biedt je de mogelijkheid om te rennen op hetzelfde parcours als de rijders die deelnemen aan ’s werelds grootste supermoto-evenement.

Info en inschrijvingen:

Superbiker 2024