Circuit op Mettet - Jules Tacheny

Belgian Motorcycle Academy

De VZW die jongeren helpt om terug te keren naar de top van de motorcompetities !

Belgian Motorcycle Academy

Sinds zijn oprichting is het Circuit Jules Tacheny altijd een uitstekend trainingsparcours geweest. In het verlengde van deze activiteiten en om deze kwaliteit nog te verbeteren, heeft het Circuit de krachten gebundeld met de Waalse Motorrijdersbond van België, de Belgian Motorcycle Fund en Zelos om samen de ASBL Belgian Motorcycle Academy op te richten.

Deze academy, uniek in België, geeft jonge talenten tussen 7 en 17 jaar toegang tot een ultramoderne opleiding om hen in staat te stellen de toppen van de internationale motorcompetities te bereiken.

Evan Gourmet : “Mijn doelen zijn om zo hoog mogelijk te komen in de supermoto. Ik wil helemaal naar het wereldkampioenschap en waarom geen wereldkampioen worden ?”

Lucas Fissette : “Wat ik het leukst vind aan de Belgian Motorcycle Academy is de training, de teamgeest en het advies van de coaches. “

Deze scholing verricht nuttig sociaal werk, door op een democratische en egalitaire manier opleidingen aan te bieden en tegelijkertijd de noodzakelijke en onmisbare veiligheid voor de inzet van jonge motorrijders te garanderen. Inderdaad, het Circuit en de 3 andere stichtende leden nemen een belangrijk deel van de kosten voor hun rekening en verminderen de instapkosten voor de leerlingen met vijf.

Belgian Motorcycle Academy