Circuit op Mettet - Jules Tacheny

BIHR BIKERSLAND : HET FESTIVAL 100% MOTO

2 maart 2020

BIHR BIKERSLAND IS HET GROOTSTE MOTORFESTIVAL VAN BELGIË: TESTS VAN DE NIEUWSTE MODELLEN, CUSTOM, CLASSIC & MODERN TENTOONSTELLINGEN, ACCESSOIRES EN UITRUSTING, PREPARATIE, INITIATIES EN ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD… WIJ ORGANISEREN EEN AFSPRAAK VOOR ALLE MOTORRIJDERS OP 23 EN 24 MEI IN METTET!

 

Net als vorig jaar vindt het Bihr Bikersland plaats op het Circuit Jules Tacheny tijdens het weekend van 23 en 24 mei. Goed nieuws: de prijs is dit jaar lager, dus geen smoesjes meer! U kunt het evenement bezoeken voor slechts 10€, het ticket is geldig voor beide dagen.

Nieuwe modellen en proefritten

Eenmaal binnen in het Circuit Jules Tacheny, kunt u op meer dan 2.200m2 alle stijlen motorfietsen van meer dan tien referentiemerken ontdekken. Van GT tot sportmotoren, van trailmotoren tot choppers, er zal voor elk wat wils zijn!

En om u de kans te geven uw favoriete motoren echt te leren kennen, zullen er meer dan 60 modellen beschikbaar zijn om te testen. Uniek in België, enkel bij Bihr Bikersland kan je de nieuwste motoren testen in reële omstandigheden, op ons permanent circuit of op de weg.

Naast de moderne motoren heeft Bihr Bikersland ook een grote afdeling Custom Ride and Drive die alle spelers op dit gebied samenbrengt, van amateurs tot professionals, en niet te vergeten de lifestyle standhouders: kapper, tatoeëerder, zadelmaker, motorschilder, enz.

Tot slot mag u de prachtige tentoonstelling van de Klassieken, die in de grote zaal van het Michel Fiévet Paviljoen te bewonderen is, niet missen. Een must om hulde te brengen aan de schoonheden van weleer!

Een wandeling vanaf 3 verschillende plaatsen

Nieuw is dat de traditionele rondleiding op zondagochtend voortaan vanaf 3 verschillende locaties vertrekt:

uit de streek van Mons,
de regio Luik,
de Antwerpse regio (met een omweg naar Brussel voor deze laatste)

De drie groepen komen samen op één ontmoetingspunt in Mettet en reizen dan samen naar het Circuit Jules Tacheny. Daar aangekomen zullen alle motoren een rondrit over het circuit maken om vervolgens op de parkeerplaats uit te rusten terwijl de rijders en passagiers het Bihr Bikersland bezoeken.

Activiteiten om te leren of plezier te maken

Tenslotte maken talrijke evenementen, verspreid over bijna 2.000 m2, Bihr Bikersland tot een niet te missen evenement voor alle liefhebbers van gemotoriseerde tweewielers.

Ontdek in het bijzonder de volgende activiteiten:

Initiatie voor kinderen door de FMWB (Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique)
Initiatie voor volwassenen door FEDEMOT
Advies over de juiste uitrusting voor motorrijders door het AWSR (Waals Agentschap voor Verkeersveiligheid)
Gymkhana cursus door de Liberté motorrijscholen
Inleiding tot proeven en proeven demo’s door John Tiran
Aanzet tot proeven en elektrische demo’s door de FMWB
MX en dirt-track initiatie door de Fiostar School
Gestopte starts
Mini elektrische fiets cursus voor kinderen
Rijdt in zijspan als passagier met Hugues Bertrand

De show zal ook aanwezig zijn met de absoluut verbazingwekkende stuntdemo’s van het Suzuki Katana Stunt Team.

Tot slot zal de K-Pax Bluesband twee concerten geven, op zaterdag en zondag van 16 tot 18 uur. Met eigen composities en vele covers van het blues-rock repertoire, verwacht de K-Pax Bluesband om Bihr Bikersland in vuur en vlam te zetten!

In een notendop, Bihr Bikersland is the place to be
om het beste in gemotoriseerde tweewielers te ontdekken!

Partager