Circuit op Mettet - Jules Tacheny

EEN GLOEDNIEUW ELEKTRONISCH VLAGGENSYSTEEM

26 Augustus 2020

Sinds enkele weken is het Circuit Jules Tacheny uitgerust met een gloednieuw elektronisch vlaggensysteem. Dit verbetert in alle omstandigheden de zichtbaarheid van de informatie en brengt de infrastructuur naar een nieuw niveau.

Tijdens een bezoek aan het circuit Dijon-Prenois kwamen Freddy Tacheny en Philippe Dujardin onder de indruk het in Bourgondië geïmplementeerde vlaggensysteem. Snel werden er contacten gelegd met het Spaanse bedrijf Alkamel Systems, dat gespecialiseerd is in dit vakgebied.

Het duurde voor de technische dienstverleners, ondersteund door het circuitteam, slechts 3 dagen om het hele systeem te installeren. De graafwerken werden uitgevoerd door de firma Wanty, terwijl het volledige elektriciteits-/vezelgedeelte werd verzorgd door SA Ronveaux (Wanty-groep).
Mettet Fer zorgde voor de plaatsing van alle metalen structuren.
De expertise van Alkamel Systems is trouwens zeer gekend, het Spaanse bedrijf werkte bijvoorbeeld ook voor de circuits van Barcelona, Losail en Monza.

Ecran de gestion des drapeaux avec le tracé du circuit

Circuit Jules Tacheny – Mettet – AlKamel Systems

 

Niet minder dan een kilometer elektrisch omhulsel en 900 m optische vezel werden geplaatst om de 7 ledpanelen aan de rand van de piste van stroom te voorzien. Deze belangrijke technische update maakt het ook mogelijk om in de toekomst te reageren op mogelijke vragen van diverse organisatoren (elektriciteit, uitzending…).

Ook op het startportaal en aan de inrit van de pitlane werder de lichten (FIA en FIM goedgekeurd) zijn ook vervangen

 

Affichage drapeau rouge

Circuit Jules Tacheny – Mettet – AlKamel Systems

Voor de veiligheidsverantwoodelijken in de verkeerstoren is dit systeem zeer reactief en intuïtief met de visualisatie van alle posten op de circuitkaart. Alle vlaggen zijn snel bereikbaar. Aan de rand van de piste beschikken de marshals over een afstandsbediening om de gele vlag te activeren en de grip veranderingen te signaleren.
Maar alles kan steeds worden aangepast op het niveau van de wedstrijdrichting.

Dit LED-systeem heeft ook het voordeel dat het zeer efficiënt is wanneer de weersomstandigheden verslechteren of als de lichtsterkte afneemt.

Deze update van de installaties van het Jules Tacheny Circuit biedt de verschillende organisatoren zonder twijfel een nieuw en belangrijk.

Al Kamel Systems

SA Wanty

SA Ronveaux

Mettet Fer

Nouvel affichage sur le portique de départ

Circuit Jules Tacheny – Mettet – AlKamel Systems

affichage d'un drapeau jaune électronique

Circuit Jules Tacheny – Mettet – AlKamel Systems

Partager