Eeuwfeest RUMESM OLD

Eeuwfeest RUMESM OLD

De Royal Union Motor Entre Sambre et Meuse (RUMESM) start in 2023 met een vijfjarige feestperiode. Het is een ongewone en creatieve manier om het honderdjarig bestaan te vieren, eer te bewijzen aan het verleden en te bouwen aan de toekomst. Vijf jaar festiviteiten in het vooruitzicht! “2023 lijkt de startdatum te zijn voor dit avontuur, maar er is enige twijfel. Er waren verschillende etappes tussen 1923 en 1927, toen de club erkend werd door de Belgische Motorrijdersbond. Om de zaken niet te ingewikkeld te maken en om zoveel mogelijk mensen erbij te betrekken, zullen we het eeuwfeest over vijf jaar spreiden,” lacht Freddy Tacheny, voorzitter van de RUMESM.

Naast de activiteiten en evenementen op het circuit, zoals de oefenritten en de Superbiker, heeft de RUMESM een programma opgesteld met hoogtepunten die het dagelijks leven in Mettet zullen opluisteren. In 2023 wordt een nieuwe paddock ingehuldigd. In november wordt een prachtig orgel aan het publiek gepresenteerd, dat in een vervallen staat verkeerde in de kerk van Mettet en waarvan de renovatie is betaald door de Club. In 2024 wordt de oorspronkelijke discipline van de club, motos, geëerd met een groot evenement.

In 2025 wordt een nieuw gebouw onthuld, “een vastgoedproject dat ons nauw aan het hart ligt”. Het zal ook een gelegenheid zijn om de geschiedenis van het Circuit te herbeleven met een verzamelboek getiteld “100 jaar, 100 foto’s”. In 2025, het epicentrum van de festiviteiten, wordt ook een gala-avond georganiseerd. 2026 zal in het teken staan van de auto’s en 2027 is gewijd aan de fiets, elektrische voertuigen en de toekomst van mobiliteit. Het is een manier om “alle facetten van het circuit te belichten”, dat altijd op zoek is naar innovatie.

Vijf jaar lang brengt Mettet hulde aan zijn briljante verleden en zet het tegelijkertijd de middelen in die zijn toekomst vorm zullen geven: dat van een multidisciplinair, multimodaal opleidingscentrum. Mettet is altijd een club geweest die alles heeft gedaan: moto’s, fietsen, auto’s, elektrische voertuigen, … Het is een verzameling van alles wat mobiel is”, zegt Freddy Tacheny, die naar de toekomst kijkt. Naast de Belgian Motorcycle Academy, die toekomstige kampioenen voorbereidt en die in 2020 van start is gegaan in Mettet, blijft onze Club investeren om iedereen de kans te geven meer te leren over rijden en mobiliteit, in alle veiligheid en op een terrein dat resoluut op dit doel gericht is. Dat is onze voornaamste roeping, ons leidmotief!