Circuit op Mettet - Jules Tacheny

DAG 2: DE SAMENVATTING VAN ZATERDAGOCHTEND

15 Mei 2018

De kwalificatieraces van deze zaterdagochtend wisten een groot publiek te boeien dat langs de baan van het zonnige circuit van Mettet was verzameld.

De samenvatting van de ochtend

Toerwagen: Beste tijd in Q2 voor de Noor Wilsberg (DS3) voor Royras (NOR – Mazda RX8) en Antonsen (NOR – Audi A1). De Belg Steve Volders, zesde in Q2, zette vrijdagavond de snelste tijd neer in Q1, voor Lundh (SWE – Volvo) en Wilsberg (NOR – DS3). De andere Belgische coureur, Filip Baelus, viel uit in Q1 en werd 13e in Q2.
Euro RX Supercar: Regerend RX2-kampioen Cyril Raymond (Peugeot 208) zette in Q1 de snelste tijd neer, ruim voor Nitiss (LVA – Ford Fiesta) en JB Dubourg (FRA – Renault Clio). Linneman (DNK – VW Polo) en Münninch (DEU – Seat Ibiza) maakten de top vijf compleet. Michaël De Keersmaeker, de enige Belg in deze categorie, werd 12e.
RX2: Beste tijd in Q2 voor Gundersen (NOR), voor Gryazin (LVA) en Krogstad (NOR). Guillaume De Ridder zette, ondanks een slechte start in zijn heat, toch de vijfde tijd neer. Koen Pauwels was 15e. Een dag eerder, in Q1, was Gryazin de snelste coureur voor Gundersen en De Ridder.
Supercar World RX: Petter Solberg (VW) was het snelst voor de Peugeots van Sébastien Loeb en Timmy Hansen. Johan Kristofferson werd vierde voor de Audi van Mattias Ekström. François Duval en zijn Audi S1 van de oude generatie konden hem niet bijhouden. De Belg was 14e.

Tweede kwalificatiesessie deze namiddag vanaf 14u00…

Partager