Circuit op Mettet - Jules Tacheny

METTET RIJDT VOOR DE PLANEET

16 Augustus 2022

Het Circuit Jules Tacheny moderniseert, past zich aan en … zorgt voor een goed klimaat.

Het Circuit Jules Tacheny in Mettet is begaan met de natuur en wil z’n CO2-uitstoot tot het minimum beperken. Daarom wordt het circuit uitgerust met zonnepanelen.

Er werden onlangs 360 zonnepanelen geïnstalleerd op de bermen aan het begin van het rechte stuk. 50 meter lang en 30 meter hoog zijn ze, ze beslaan een oppervlakte van 1500 m² en leveren een piekvermogen van 163KW.

Met de installatie van deze zonnepanelen, die volledig op het zuiden gericht zijn, zal het circuit van Mettet voortaan 160.000 KWh per jaar genereren, dat is het equivalent van het jaarlijkse stroomverbruik van een veertigtal gezinnen.  Een investering van 150.000€ ten voordele van het klimaat.

Deze zonnepanelen zet Mettet nu in het rijtje van andere circuits zoals Mugello, Bracelona, Paul Ricard en Silverstone, allemaal gerenommeerde circuits die eerder al het label FIA Sustainability Accreditation ontvingen.

Meer dan ooit is het circuit van Mettet koploper op vlak van innovatie en daarmee bewijst het dat het perfect mogelijk is om op een ecologisch verantwoorde manier mechanische sporten te beoefenen.

Partager