Circuit op Mettet - Jules Tacheny

GEZOCHT: TOEKOMSTIGE MOTOR KAMPIOENEN!

25 Februari 2020

IS UW KIND GOED IN MOTORRIJDEN? ZELFS HEEL GOED? DROOMT HIJ/ZIJ ERVAN OM KAMPIOEN TE WORDEN OP HET HOOGSTE NIVEAU? HET IS NU TIJD OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE SELECTIEDAG OM TE PROBEREN LID TE WORDEN VAN DE BELGIAN MOTORBIKE ACADEMY, EEN NIEUW PROGRAMMA VOOR JONG MOTORTALENT IN BELGIË.

 

Als er één woord is dat de roeping van het Circuit Jules Tacheny samenvat, dan is het wel training! Daarom is uw favoriete circuit stichtende partner geworden van de Belgian Motorcycle Academy, een nieuwe opleidingsschool voor onze kampioenen!

Zijn rol? Het opsporen, opleiden en begeleiden van jong Belgisch talent tussen 7 en 14 jaar naar grote motorwedstrijden. Het nieuwe opleidingscentrum heeft een opleidingsprogramma van ten minste 10 dagen per jaar, hoofdzakelijk in het weekend en tijdens schoolvakanties.

De academici volgen geavanceerde en gesuperviseerde opleidingen in verschillende motordisciplines zoals trials, dirt track, supermotard, motorcross en snelheid. Er worden ook enkele cursussen gegeven op het gebied van communicatie, psychologie, diëtetiek en lichamelijke opvoeding. Onder de instructeurs kan de Academy rekenen op verschillende coaches en instructeurs die gecertificeerd zijn door de Waalse Motorrijdersfederatie van België (FMWB), waaronder Stéphane Mertens en Fred Fiorentino.

De Belgian Motorcycle Academy werd mede opgericht door de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique (FMWB), Zelos/MIG, Circuit Jules Tacheny en de Belgian Motorcycle Foundation. De nieuwe school is erkend door DORNA en maakt vanaf dit jaar officieel deel uit van hun “Road to MotoGP™”-programma.

VOORWAARDEN OM DEEL UIT TE MAKEN VAN DE BELGIAN MOTOR ACADEMY

Om in aanmerking te komen voor de selectie op 25 maart om toe te treden tot de Academy, moet de jonge ruiter

tussen 7 en 14 jaar oud zijn
de Belgische nationaliteit bezitten
een motorfiets kunnen besturen
in het bezit zijn van een jaarlijkse vergunning afgegeven door de FMWB
vanaf de leeftijd van 11 jaar moet het sollicitatiedossier vergezeld gaan van een sport CV

Als uw kind op 25 maart 2020 door de selectie komt, kan hij/zij toetreden tot de Belgian Motorcycle Academy.

De eerste selectiedag is gepland op woensdagmiddag 25 maart 2020.

De inschrijving is geopend op de website van de Belgian Motorcycle Academy.

Opgelet: beperkte plaatsen!

Partager