Circuit op Mettet - Jules Tacheny

World RX of Benelux 2024

World RX of Benelux 2024

Het wereldkampioenschap rallycross keert terug naar Mettet op 17 en 18 augustus 2024.

Voor 2024 heeft de FIA besloteń om een nieuw format te introduceren dat ze ‘Battle of technologies‘ hebben genoemd. De focus ligt op de strijd tussen verbrandingsmotoren en elektromotoren in de topcategorie : World RX.

Het circuit Jules Tacheny was in het verleden, tussen 2014 en 2018 en 2023, reeds organisator van de WRX. Op het aantrekkelijke en bochtige Djobin-circuit zijn enkele pagina’s van het wereldkampioenschap geschreven tijdens die periode. Sébastien Loeb, Petter Solberg, Johan Kristoffersson en zelfs wijlen Ken Block, de meest prestigieuze piloten hebben in Mettet verrast en fantastisch gepresteerd.  Een selectie van de beste piloten van vandaag zal komen strijden om de overwinning tijdens een raceweekend dat nu al bloedstollend belooft te worden. 

Met zijn uitdagende en geliefde circuit heeft het circuit in de provincie Namen altijd al een uitzonderlijk spektakel geboden aan zijn publiek, dat ideaal geplaatst is, met een perfect zicht op het hele circuit.  Net als zijn Britse tegenhangers in Lydden Hill of het Duitse circuit van Estering, heeft het circuit van Jules Tacheny mee aan de basis gelegen van de intense en unieke rallycross sport. De opeenvolgende bochten op grind èn asfalt vormen de ideale omstandigheden voor helse sprints met veel contact en spektakel.

Praktische info

Waar : Circuit Jules Tacheny – Mettet
Wanneer : 17 en 18 augustus 2024

Aanvraag voor accreditatie : hier

World RX of Benelux 2024